Je hebt de cursus afgerond en dan?

Na afloop van de cursus ben je in staat om eenvoudige eerstehulpgevallen zelf te behandelen en heb je geleerd wanneer je iemand direct naar een arts moet doorsturen.
Bovendien heb je kunnen nadenken en discussiëren over de homeopathie als geneeskunst. Wie weet wat daaruit voortkomt... Misschien is het wel wat voor jou?

Hieronder vind je enkele voorbeelden van eerstehulpgevallen die je na afloop van de cursus kunt behandelen:

  1. Een man springt over een hekje, maar komt verkeerd terecht. Hij gaat door zijn enkel en valt. Hij kan de enkel niet meer belasten. Hij heeft enorme pijn, wordt er misselijk van, kan het been niet stilhouden en wil niet aangeraakt worden. De enkel wordt enorm dik en blauw.
    Wat zou je doen?
    Welk middel zou hem kunnen helpen?
  2. Een kind krijgt zijn duim tussen de deur van de auto. De duim is erg blauw, enorm opgezet en heel erg pijnlijk. Je mag er niet aankomen. Het kind wordt erg bleek, begint te zweten, wordt misselijk en suf, valt steeds flauw en is moeilijk bij de les te houden (door schrik en pijn).
     

Kijk als je mee gaat doen eerst eens wat je nu zou doen en kijk na de cursus nog eens... 

Hieronder nog een paar leuke voorbeelden uit de praktijk!

Een studente van 19 jaar gaat voor het eerst op kamers en het lukt haar om in 1 weekend haar hele kamer te schilderen. Daarna heeft ze wel wat spierpijn in haar rechterschouder. Ze heeft dit al wel eens eerder gehad en toen bleek het een ontsteking te zijn. Daar is ze nu weer bang voor.
Maar de klus is geklaard en ze is er trots op.
De volgende ochtend tintelingen in haar rechterhand en voelt deze verdoofd aan. Ze vraagt zich af of ze er misschien verkeerd op gelegen heeft. Ze neemt Ruta C30 waardoor de pijn vermindert en de tintelingen verdwijnen. Na nog twee herhalingen van Ruta C30 is alles weer goed.
Ruta past o.a. bij klachten door overbelasting.

Een sportieve man van 65 jaar wil nu hij eindelijk tijd heeft de vierdaagse van Nijmegen meelopen.
Hij heeft wel wat getraind, maar dat had eigenlijk wel meer gemogen. Wel heeft hij goede, nieuwe wandelschoenen gekocht, dus hij kan er tegen.
De eerste twee dagen gaat het nog prima en het weer werkt ook goed mee: het is lekker wandelweer, niet te koud en niet te warm.
Maar op de derde dag komen de blaren... Hij loopt er mee door, want hij is toch geen mietje!?
Ook de vierde dag zijn er weer blaren, maar hij loopt vrolijk door!
Twee dagen na de vierdaagse heeft hij een dikke linkervoet en last van brandende pijn. De voet is helemaal rood gezwollen. Er blijken wat blaren ontstoken te zijn. Kou op de voet verzacht de klachten. Hij neemt Apis C30 en dat geeft een sterke verbetering. 
Apis past o.a. bij rode en brandende zwellingen, die verbeteren door koude toepassingen.

Na het volgen van de EHBO-cursus heb ik een homeopathische EHBO-set aangeschaft. En gelukkig had ik deze bij me tijdens mijn vakantie op Sri Lanka!

Tijdens het snorkelen gooide een golf mij over een rots heen. Ik had tientallen diepe en minder diepe snijwonden over mijn hele lichaam. Ik raakte in paniek bij het zien van mijn lichaam en werd duizelig en misselijk. Ik maakte me zorgen, ik zag dat een aantal van mijn wonden gehecht moesten worden, niet mijn favoriete bezigheid en zeker niet in een vreemd land.

Eenmaal aangekomen bij het hotel (kort na het ongeluk) wist ik vanuit de cursus dat Arnica eigenlijk altijd het eerste middel is direct na een ongeluk. Ik wist ook dat Arnica het middel is bij blauwe plekken. O.a. mijn arm begon al aardig dik en blauw te worden dus direct Arnica ingenomen. Tien minuten later zat ik in de auto naar het ziekenhuis grapjes te maken! Mijn duizeligheid, misselijkheid en paniek waren verdwenen! Ik vond het nog steeds niet leuk, maar de shock was compleet weggetrokken (en ik wist op dat moment niet eens dat dit een van de werkingen van Arnica was)! De zwelling van mijn arm was voor het eind van de dag compleet verdwenen. En alle wonden zijn keurig, snel en zonder een enkele ontsteking genezen met behulp van de Calendula die ik na mijn ziekenhuis bezoek ben gaan innemen. 
De middelen hebben mij echt fantastisch geholpen!

Arnica kan passen bij kneuzinge, blauwe plekken en shock door het trauma.

Ook nog leuk om te vertellen: mijn vriend begon zich tijdens deze zelfde vakantie grieperig te voelen. Al een paar dagen erg verkouden, moe, slap gevoel. Met Nux Vomica in de avond was hij de volgende ochtend na een laatste keer snuiten van al zijn klachten af!

Nux vomica past o.a. bij griepverschijnselen die verooorzaakt kunnen zijn door teveel en/of verkeerd eten.

Smaakt het na deze cursus naar meer?

Misschien is dan onze Basiscursus Homeopathie iets voor jou! Deze cursus is meer gericht op de basisprincipes van de homeopathie en je leert onder andere wat dat nu precies is in de mens dat genezingsprocessen bevordert, hoe onze gedachten, emoties, levenstijl en ziektes met elkaar samenhangenen nog veel meer. Kijk voor meer informatie op de website van de basiscursus! Deze cursus is ook een prima opstap naar de beroepsopleiding!

Misschien wil je meer weten over homeopathie in het algemeen en de opleiding tot klassiek homeopaat in het bijzonder? Kijk dan eens op de website van de Academie voor Klassieke Homeopathie!

Arnica